Prvi put sam ovu tortu napravila za mužev rođendan i nakon toga sam ju radila svako malo. Bilo m ije dosta i čokolade i svega. Tortu je vrlo jednostavno za napraviti, svi ju vole i vrlo brzo nestane. Ja svoje goste tješim da je "zdrava" jer ima samo crne čokolade. :)
KORA
3 JAJA
5 ŽLICA SMEĐEG ŠEĆERA (DOBRO UMUTITI)
6 ŽLICA MLIJEKA
6 ŽLICA ULJA
3 ŽLICE KAKAO
3 ŽLICE BRAŠNA
½ PAKETIĆA PRAŠKA ZA PECIVO
FILA
½ ŠALICA MLIJEKA
½ LITRE VRHNJA ZA KUHANJE
½ MASLACA (od 250 g)
750 GR CRNE ČOKOLADE
- Dobro umutiti jaja i šećer.
- Dodati mlijeko, ulje, kakao prah, brašno i pola paketića praška za pecivo.
- Staviti u kalup i peći na 150 ⁰C
- Provjeravati drvenom čačkalicom da li je kora ispečena.
- Koru prepoloviti i polovicu staviti u kalup, te preliti smjesom toplog mlijeka i ruma.
- Filu pripremiti tako da se na vatri do vrenja skuha mlijeko i vrhnje za kuhanje – ostaviti da provrije 1-2 min
- Dodati margarin i natrganu čokoladu za kuhanje (Dorina)
- Kuhati sve dok se ne izjednači boja tj. dok smjesa ne bude tamno smeđe boje
- Odmah ulijevati polovicu smjese na koru koja je u kalupu, staviti drugu koru (premazati ju sa smjesom toplog mlijeka i ruma) i naliti drugu polovicu file.
- Ostaviti vani da se ohladi i zatim staviti u hladnjak da se stisne preko noći
Tartuf torta |
2 komentara:
SAVRŠENA JE !!!
Znam, prošle godine sam napravila 4 komada u 2 mjeseca. :)
Objavi komentar