nedjelja, 9. siječnja 2011.

TARTUF TORTA


Prvi put sam ovu tortu napravila za mužev rođendan i nakon toga sam ju radila svako malo. Bilo m ije dosta i čokolade i svega. Tortu je vrlo jednostavno za napraviti, svi ju vole i vrlo brzo nestane. Ja svoje goste tješim da je "zdrava" jer ima samo crne čokolade. :)

KORA
3 JAJA
5 ŽLICA SMEĐEG  ŠEĆERA (DOBRO UMUTITI)
6 ŽLICA MLIJEKA
6 ŽLICA ULJA
3 ŽLICE KAKAO
3 ŽLICE BRAŠNA
½ PAKETIĆA PRAŠKA ZA PECIVO

FILA
½ ŠALICA MLIJEKA
½ LITRE VRHNJA ZA KUHANJE
 ½ MASLACA (od 250 g)
750 GR CRNE ČOKOLADE

  • Dobro umutiti jaja i šećer.
  • Dodati mlijeko, ulje, kakao prah, brašno i pola paketića praška za pecivo.
  • Staviti u kalup i peći na 150 ⁰C
  • Provjeravati drvenom čačkalicom da li je kora ispečena.
  • Koru prepoloviti i polovicu staviti u kalup, te preliti smjesom toplog mlijeka i ruma.
  • Filu pripremiti tako da se na vatri do vrenja skuha mlijeko i vrhnje za kuhanje – ostaviti da provrije 1-2 min
  • Dodati margarin i natrganu čokoladu za kuhanje (Dorina)
  • Kuhati sve dok se ne izjednači boja tj. dok smjesa ne bude tamno smeđe boje
  • Odmah ulijevati polovicu smjese na koru koja je u kalupu, staviti drugu koru (premazati ju sa smjesom toplog mlijeka i ruma) i naliti drugu polovicu file.
  • Ostaviti vani da se ohladi i zatim staviti u hladnjak da se stisne preko noći
Tartuf torta

2 komentara:

Jovana kaže...

SAVRŠENA JE !!!

Gordana kaže...

Znam, prošle godine sam napravila 4 komada u 2 mjeseca. :)

Objavi komentar