petak, 14. siječnja 2011.

PILETINA U KISELOM VRHNJU


Danas smo imali goste za ručak, a ja u frižideru imala pilećih prsa, vrhnja i milerama. Kada sam spojila sve ovo dobila sam ručak za prste oblizati. 

80 DKG – 1 KG FILETIRANIH PILEĆIH PRSA
4 VEĆE MRKVE
3 ŽLICE MILERAMA
2 ŽLICE SENFA
2 CRVENA KISELA VRHNJA
KOPAR
BOSILJAK
SOL
PAPAR
VEGETA



  • File pilećih prsa prerežite uzdužno kako bi dobili više manjih odrezaka
  • Odreske marinirajte u malo Vegete i malo kopra bar 30 minuta
  • Na malo ulja popržite marinirane odreske dok ne dobiju blago zlatnu boju
  • Popržene odreske stavite u vatrostalnu posudu ili bilo koju vrstu posude koju imate, a koja može ići u pećnicu na visoku temperaturu.
  • Mrkvu očistite i usitnite u blenderu ili naribajte na ribeže (prva varijanta je brža i lakša). :)
  • U posebnoj zdjeli pomiješajte kisela vrhnja sa mileramom, senfom, usitnjenim mrkvama, Vegetom, soli i paprom po želji i ukusu.
  • Dodajte malo bosiljka, kopra ili bilo kojeg drugog začina kojeg volite.
  • Pripremljenu smjesu prelijte preko prepečenih pilećih odrezaka (neka odresci „plivaju“ u smjesi) i stavite da se zapeku na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
  • Poslužite sa prilogom po želji (salata, krumpir, njoki, riža ili bilo koji drugi prilog kojega volite).

Piletina u kiselom vrhnju

2 komentara:

Jovana kaže...

Odličan ručak draga !! Svi zadovoljni !! :-)))

Gordana kaže...

Stvarno su i bili, još je ostao jedan komad kojega je muž "uništio" za večeru. :)

Objavi komentar