Ovo je inače inačica kolača za djecu... hehe... ako u njega dodate malo ruma i ovog đumbirovog soka, imate vrlo fini kolač za odrasle. Može vam biti i jedna od ideja za rođendansku tortu za 1 rođendan. :)
3 ŠALICE KUS-KUSA
8 ŠALICA JABUČNOG SOKA
2 ŠALICE GROŽĐICA
1 ŠALICA LJEŠNJAKA
1 ŽLICA LIMUNOVE KORICE
1 ŽLICA ĐUMBIROVA SOKA
- Pomiješajte kus-kus i sok pa zagrijte da provri.
- Kuhajte kratko dok kus-kus ne upije tekućinu (oko 5 minuta).
- Stavite u nauljeni kalup i poravnajte.
- Ohladite da se stegne.
- Kuhajte grožđice 10 minuta u toliko vode da ih prekrije.
- Ohlađene izmiksajte i pomiješajte s lješnjacima koje ste popržili i samljeli, koricom limuna i sokom đumbira.
- Smjesu premažite preko kus-kusa i izrežite okruglim kalupom ili čašom.
- Stavite da se peče u pećnici na cca 180 stupnjeva dok ne dobije lijepu smećkasto-žutu boju.
Kolač od kus-kusa |
2 komentara:
Odličan gluten free recept! Da li na kraju to sve skupa ide u pecnicu?
Krasni su ti recepti, hvala ti! Pozdrav, Ana
Je, ide u pećnicu, ali sam ja zaboravila napisati. :) Evo ispravljeno je i gore. :)
Objavi komentar