Šalice su veličine 2,5 dcl.
1 1/2 ŠALICE JAKE KAVE
1/4 ŠALICE BRANDY
150 G TAMNE ČOKOLADE
250 G MASLACA
2 ŠALICEŠEĆERA
2 ŠALICE BRAŠNA
1 ŽLIČICA SODE BIKARBONE
MALI PRSTOHVAT SOLI
2 JAJA, LAGANO IZMUĆENA VILICOM
2 PAKETIĆA VANILIN ŠEĆERA
- Uključiti pećnicu da se zagrije na 135 ⁰C.
- Staviti kavu, brandy, čokoladu i maslac na paru ili na jako laganu vatru da se otope, a kada je postalo sve glatka smjesa maknuti sa vatre i ostaviti desetak minuta da se malo ohladi.
- Lagano rashlađenu smjesu prebaciti u zdjelu od miksera.
- Prosijati brašno, sol i sodu te uz lagano miješanje mikserom postepeno dodavati suhe sastojke.
- Kada smo to izmiješali dodamo i dva jaja i vaniliju, promiješati da smjesa bude jednolika i izlijemo u kalup od 23 - 24 cm.
- Peći sat i pol vremena, a pečen kolac izvaditi, ostaviti nekoliko minuta u kalupu, a zatim kalup skinuti i hladiti na rešetci.
- Ukrasiti po želji i poslužiti.
- Kao ukras je korišten čokoladni ganache.
GANACHE:
1 ŠALICA VRHNJA
200 G TAMNE ČOKOLADE ISKIDANE NA KOMADIĆE
1 ŽLIČICA MASLACA
- Na paru staviti vrhnje i čokoladu da se otope i kada je smjesa postala glatka dodamo i maslac,
- dobro izmiješamo i ostavimo sa strane da se dobro rashladi.
- Nemojte kremu stavljati u frižider jer ce izgubiti sjaj.
- Kada je krema dobila dovoljnu gustoću za mazanje s njom namažemo cijelu tortu.
Blatna torta aka Mud Cake |
2 komentara:
Savršeno izgleda !!! :-))
A kakav tek okus ima.. mmmmm njami! :)
Objavi komentar