1 šalica zobenih - ubacite u teglicu od krastavaca, polijete sa 2 šalice obične vode.
Dodate prstohvat soli. Možete ubaciti malo vanilije (komadić štapića ca 1/4 ili 1/3 žličice praha - ovisi o želji) ili vanilije burbon.
Malo promiješate, zavrnete poklopčić i ostavite na stolu preko noći ili ak vam se žuri 2 sata.
Drugi dan sa štapnim mikserom dobro usitnite. Zatim dodate još 3 šalice vode i opet miksate. Kad bude sve kašasto, ocijedite (možete prek gaze) možda najbolje na jako sitnom cjedilu ili gaza preko cjedila pa par puta preliti polako.
I to je dobiveno pravo zobeno "mlijeko".
Može se zasladiti odmah s bilo kojim sladilom - rižin, ječmeni, agavin slad ili med pa u frižider ili još najbolje prije korištenja - znači imati ga u frižideru par dana i kad si stavite u šalicu/konzumirate, onda zasladite jer se inače brže pokvari.
Dodate prstohvat soli. Možete ubaciti malo vanilije (komadić štapića ca 1/4 ili 1/3 žličice praha - ovisi o želji) ili vanilije burbon.
Malo promiješate, zavrnete poklopčić i ostavite na stolu preko noći ili ak vam se žuri 2 sata.
Drugi dan sa štapnim mikserom dobro usitnite. Zatim dodate još 3 šalice vode i opet miksate. Kad bude sve kašasto, ocijedite (možete prek gaze) možda najbolje na jako sitnom cjedilu ili gaza preko cjedila pa par puta preliti polako.
I to je dobiveno pravo zobeno "mlijeko".
Može se zasladiti odmah s bilo kojim sladilom - rižin, ječmeni, agavin slad ili med pa u frižider ili još najbolje prije korištenja - znači imati ga u frižideru par dana i kad si stavite u šalicu/konzumirate, onda zasladite jer se inače brže pokvari.
Nema komentara:
Objavi komentar