petak, 17. listopada 2014.

PROSENA POVRTNA JUHICA

....nama najdraža....

Sastojci:

  • dvije veće mrkve
  • korijen celera
  • peršin list i korijen
  • dva češnja češnjaka
  • dvije šake graška
  • 1 kom cijela rajčica
  • ljubičasti luk
  • tri šake prosa
  • 1 kom pilećih prsa
  • maslinovo ulje,sol,papar
Priprema:

Mrkve,celer i peršin narezati na kockice, staviti u lonac na ulje, skupa s graškom. Kad se malo prodinsta stavite meso, koje ste također narezali na kockice, poklopite malo i nakon toga nalijte vodu. Ja nalijem oko 2 litre vode, malo ispari poslije. Kad ste ulili vodu ubacite sve ostale sastojke (peršin list,češnjak, luk, cijelu rajčicu, sol). Kad počne kuhat ubacite proso i kuhajte sve skupa oko 30-40 minuta. Ja rajčicu pred sam kraj izvadim dok je skroz mekana i procijedim ju da taj sok ode u juhu.





Nema komentara:

Objavi komentar