ponedjeljak, 7. ožujka 2011.

TIRAMISU


Super kolač, brzo je gotov i ima okus kao pravi tiramisu. Bar ako mene pitate. A kako ja nisam neki zagriženi znalac, netko će možda komentirati da ovo nije istina. Uglavnom, ako nemate previše vremena, a želite neki kremasti kolač, svi ovi sastojci nalaze se u onom najmanjem najbližem kvartovskom dućanu. :)

1 PAKET PARFE KREME (NEUTRAL-BIJELA)
½ L SLATKOG VRHNJA ILI VRHNJA ZA ŠLAG
1 CRVENO VRHNJE
2 VANILIN ŠEĆERA
2 ŽLICE ŠEĆERA U PRAHU
6 DCL HLADNOG MLIJEKA

  • Pripremiti parfe kremu prema uputama na kutiji
  • Dodati u nju istučeno slatko vrhnje ili vrhnje za šlag i miksati dok se sve ne ujednači.
  • Dodati vanilin šećer, šećer u prahu i crveno vrhnje.
  • Piškote namočiti kratko u toplom mlijeku u koje ste stavili malo ruma (možete staviti malo kave, ali ja to ne preferiram jer nisam neki kavopija).
  • Slagati piškote u veću tepsiju.
    Na piškote izliti pola kreme, pa opet poslagati red namočenih piškota, posuti piškote kakaom u prahu ili čokoladom u prahu (ovisno da li volite gorko).
  • Izliti ostatak smjese i na kraju sve posuti čokoladom u prahu.
  • Staviti na hladno da se stisne.

NAPOMENA: eh, sada. Ovaj tiramisu mi je jednom ispao super čvrst, ali zadnji je bio kompaktan dok ga nisam krenula vaditi iz tepsije. Razlog: slatko vrhnje je bolje jer je masnije i dobit ćete čvršću smjesu. Ukoliko želite možete dodati želatine u smjesu (izračunajte koliko vam treba) da bi ju učvrsnuli. Ako to želite preporučam instant želatinu. Ili još bolje agar-agar. :) 
 
Tiramisu
 

4 komentara:

Jovana kaže...

DIVOTA!!

vera kaže...

Fino!

Nina kaže...

kakvo je to crveno vrhnje? jel misliš na kiselo ili?
inače kolač jako lijepo izgleda

Gordana kaže...

Najobučnije kiselo vrhnje (crveno). S tom kombinacijom dobiješ kiselkasti okus kao da si dodala sir. :) Malo sam u gužvi, ali evo idu novi recepti. :)

Objavi komentar