četvrtak, 11. studenoga 2010.

UŠTIPCI OD TIKVICA

2 OSREDNJE/450 GR MLADE TIKVICE 
PO UKUSU MORSKE SOLI
1/4 ŽLIČICE MLJEVENOG PAPRA
1 VEĆE JAJE
5 STRUKA MLADOG LUKA, SITNO NASJECKANOG
1 VEĆA NARIBANA MRKVA
1 SITNO SJECKANA LJUTA PAPRIČICA
2 ŽLICE SJECKANOG PERŠINA
90 GR BRAŠNA
125 ML ULJA SUNCOKRETOVO

PO ŽELJI
KISELO VRHNJE
PO UKUSU VEGETA 

  • Tikvice oprati pa naribati na krupniju stranu ribeža, posoliti sa žličicom soli, ostaviti da odstoji 30 minuta pa ocjediti višak tekućine pomoću kuhinjskog papira, tako što ćete staviti naribane tikvice između papira i blago pritiskati rukama okolo kuhinjskog papira. Ako imate onu kuhinjsku spravu sa kojom pravite pire krumpir bilo bi idealno. 
  • Umutiti jaje u posudu, dodati tikvice, malo vegete, brašno, naribanu mrkvu, nasjeckanu ljutu papričicu mladi luk i papar. Sve dobro izmiješati. 
  • Zagrijati ulje na osrednjoj temperaturi, pa po dvije žlice smjese, koje ćete malo da pritisnete sa žlicom, pržiti oko 4-6 minuta na svakoj strani, izvaditi na tanjur koji je obložen kuhinjskim papirom, da se uštipci ocijede od viška masnoće. 
  • Odmah poslužiti sa kiselim vrhnjem.

Uštipci od tikvica

Nema komentara:

Objavi komentar

Objavi komentar