Stvarno ne znam što mi je bilo kada sam odlučila ovo raditi. Mogla sam si pomoći na sto načina koje sam otkrila kasnije (improvizacija s manjim kalupima, kombinacije raznorazne... ali neeeee.... ). Sretno svima tko se uhvati raditi OVO. :)
Sastojci (za 4-6 osoba):
- 3 jaja
- 100 g šećera
- 1 prstohvat soli
- 45 g pšeničnog brašna
- 45 g gustina
- ½ žličice praška za pecivo
- 80 g džema od malina
- 1 likera od malina
- 100 g marcipana
- cca. 400 g šećera u prahu
- cca. 100 ml limunovog soka
- crvena boja za jelo
- ukrasi u obliku srca i kuglica
Priprema:
- Odvojite jaja, istucite bjelanjke sa 3 žlice hladne vode u čvrst snijeg.
- Šećer i sol umutite sa žumanjcima. Dodajte brašno, gustin i prašak za pecivo te umijesite tijesto.
- Tijesto rasporedite na polovicu lima prekrivenu papirom za pečenje, rub učvrstite trakama folije koju ste nekoliko puta preklopili. Pecite u zagrijanoj pećnici 15-18 minuta na 200 ° C dok ne dobije zlatno smeđu boju.
- Izvadite na novi komad papira za pečenje, a stari pažljivo odvojite od kolača. Ostavite da se ohladi.
- Tijesto izrežite na pola. Pomiješajte džem od malina s likerom, smjesom premažite obadvije polovice i spojite ih.
- Marcipan pomiješajte sa 15 g šećera u prahu, tanko razvaljajte na papir za pečenje u veličini tijesta. Stavite na biskvit i lagano pritisnite. Izrežite na kocke cca. 3 x 3 cm.
- Prosijte preostali šećer u prahu i pomiješajte s limunovim sokom da dobijete lagano tekuću smjesu. Po želji odvojite i u jedan dio dodajte roza boju.
- Smjesom prelijte kolačiće, ukrasite šećernim kuglicama i srcima te ostavite da se ohladi.
Biskvit ćete lakše rezati ako ga ispečete dan ranije. Kolačiće možete izrezati i u obliku srca.
|
Petit Fours |
1 komentar:
lijepo i kreativno :)
Objavi komentar