subota, 17. rujna 2011.

PETIT FOURS


Stvarno ne znam što mi je bilo kada sam odlučila ovo raditi. Mogla sam si pomoći na sto načina koje sam otkrila kasnije (improvizacija s manjim kalupima, kombinacije raznorazne... ali neeeee.... ). Sretno svima tko se uhvati raditi OVO. :)

Sastojci (za 4-6 osoba):

  • 3 jaja
  • 100 g šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 45 g pšeničnog brašna
  • 45 g gustina
  • ½ žličice praška za pecivo
  • 80 g džema od malina
  • 1 likera od malina
  • 100 g marcipana
  • cca. 400 g šećera u prahu
  • cca. 100 ml limunovog soka
  • crvena boja za jelo
  • ukrasi u obliku srca i kuglica

Priprema:

  • Odvojite jaja, istucite bjelanjke sa 3 žlice hladne vode u čvrst snijeg.
  • Šećer i sol umutite sa žumanjcima. Dodajte brašno,  gustin i prašak za pecivo te umijesite tijesto.
  • Tijesto rasporedite na polovicu lima prekrivenu papirom za pečenje, rub učvrstite trakama folije koju ste nekoliko puta preklopili. Pecite u zagrijanoj pećnici 15-18 minuta na 200 ° C dok ne dobije zlatno smeđu boju.
  • Izvadite na novi komad papira za pečenje, a stari pažljivo odvojite od kolača. Ostavite da se ohladi.
  • Tijesto izrežite na pola. Pomiješajte džem od malina s likerom, smjesom premažite obadvije polovice i spojite ih.
  • Marcipan pomiješajte sa 15 g šećera u prahu, tanko razvaljajte na papir za pečenje u veličini tijesta. Stavite na biskvit i lagano pritisnite. Izrežite na kocke cca. 3 x 3 cm.
  • Prosijte preostali šećer u prahu i pomiješajte s limunovim sokom da dobijete lagano tekuću smjesu. Po želji odvojite i u jedan dio dodajte roza boju. 
  • Smjesom prelijte kolačiće, ukrasite šećernim kuglicama i srcima te ostavite da se ohladi.
    Biskvit ćete lakše rezati ako ga ispečete dan ranije. Kolačiće možete izrezati i u obliku srca.
Petit Fours
 

1 komentar:

ein kaže...

lijepo i kreativno :)

Objavi komentar