Bila sam par mjeseci odsječena od DM i njihovih namaza, pa sam odlučila nešto sama zmiksati. Paštete ne jedemo, a volimo sve te biljne namaze. Ekipa je probala i odobrila izgled-okus-miris ovog namaza. :)
- 100 g leće
- 500 g tikvica
- 2 žličice Vegete
- 2 češnja češnjaka
- 100 ml maslinova ulja
- 1 limun
- 1 vezica vlasca
- sol
- papar
Priprema
Leću skuhajte u blago posoljenoj vodi i ocijedite je.
Tikvice operite, narežite na kolutiće i kratko propirjajte na 2 žlice maslinova ulja. Pred kraj pirjanja, umiješajte nasjeckani češnjak i ostavite da se malo ohladi, tj. toliko da bude toplo.
Leću i tikvice dobro usitnite u električnoj sjeckalici pa postupno, uz miješanje, dodajte maslinovo ulje i limunov sok. Na kraju umiješajte narezani vlasac te dodajte sol i papar.
Namaz dobro ohladite i poslužite s popečenim kriškama kruha i pikantnim sirom.
Po želji, namazu možete dodati začine kao što su ljuta paprika ili đumbir.
Namaz od leće i tikvica |
Nema komentara:
Objavi komentar