subota, 17. rujna 2011.

NAMAZ OD LEĆE I TIKVICA


Bila sam par mjeseci odsječena od DM i njihovih namaza, pa sam odlučila nešto sama zmiksati. Paštete ne jedemo, a volimo sve te biljne namaze. Ekipa je probala i odobrila izgled-okus-miris ovog namaza. :)

  • 100 g leće
  • 500 g tikvica
  • 2 žličice Vegete
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 ml maslinova ulja
  • 1 limun
  • 1 vezica vlasca
  • sol
  • papar

Priprema

Leću skuhajte u blago posoljenoj vodi i ocijedite je.
Tikvice operite, narežite na kolutiće i kratko propirjajte na 2 žlice maslinova ulja. Pred kraj pirjanja, umiješajte nasjeckani češnjak i ostavite da se malo ohladi, tj. toliko da bude toplo.
Leću i tikvice dobro usitnite u električnoj sjeckalici pa postupno, uz miješanje, dodajte maslinovo ulje i limunov sok. Na kraju umiješajte narezani vlasac te dodajte sol i papar.
Namaz dobro ohladite i poslužite s popečenim kriškama kruha i pikantnim sirom.
Po želji, namazu možete dodati začine kao što su ljuta paprika ili đumbir.

Namaz od leće i tikvica

Nema komentara:

Objavi komentar